2004 – Scrooge – En Julefortelling

 

Forfatter: Charles Dickens
Dramatisert av Jan Lindvik
Musikk: Michael DeMaio
Regi: og koreografi: Herman Jørgenrud
Musikkansvarlig: Anette Lien
Musikk: “Tut&Kjør – bandet”
Prosjektleder: Pål Corneliussen
Styreleder: Wencke Eibak Lauritsen
 
”Scrooge” finnes i veldig mange versjoner – vi valgte en ny versjon skrevet av Jan Lindvik, og med ny musikk hentet fra USA, ved Michael deMaio. Herman Jørgenrud har vært vår faste koreograf i mange år, nå fikk han aleneansvaret for regien – med meget godt resultat. Anette Lien hadde et dyktig grep om sang og musikk, som var en vesentlig del av forestillingen. Vi engasjerte bandet vi brukte i fjor, som sist ble dette meget vellykket.
Vi har en fryktelig lang venteliste med barn og unge som har lyst til å begynne i Tut&Kjør. Vi fikk plas til noen nye i år også, og endte opp med 23 skuespillere i alderen 7 – 18 år. Det vil si, vi hadde også to voksne, foreldre (Øivind og Einar), som sporty stilte opp og alternerte med å spille hovedrollen som Scrooge.
Vi føler at kvaliteten (og ambisjonsnivået) øker for hvert år. Aldri har vel kostymer og kulisser vært så gjennomført som nå (Herman!). Og skuespillerne overgikk seg selv. Vi observerte publikum med tårer i øynene i enkelte gripende scener. Nok en gang løftet vi oss kuntnerisk: Vi har tidligere fått salen til å koke i latter, nå fikk vi også fram gråten.

Vi fikk meget god omtale i pressen, og satte ny publikumsrekord. Sangene fra “Scrooge” ble sunge i skolegårdene i Sørum i hele desember!

Det sosiale ble også i år ivaretatt, med årsfest på Festiviteten.

 

Forestillinger:
Oppsetningen ble presentert i 6 forestillinger i Bingsfosshallen på Sørumsand med til sammen ca 1.400 tilskuere, ny rekord!