2011 – Trollmannen fra OZ

Regi: Catrine Larsgaard
Koreografi: Ingrid Flåøyen
Sanginstruksjon: Marit Solstrand
Musikk: Øyvind Fossheim
Styreleder: Martin Marsøe
Prosjektleder: Arne Fiske

Se også Indre Akershus Blad sitt bildegalleri her: https://www.indre.no/bildeserier/trollmannen-fra-oz/g/1-65-5806877

Dette skrev vi om Trollmannen fra Oz i 2011:

Trollmannen fra OZ er en barnebok skrevet av Lyman Frank Baum. Vi kjenner nok fortellingen fra den amerikanske filmen fra 1939 og den verdenskjente musikalen som begge er basert på boken.

Vi følger Dorothy Gale (i filmen Judy Garland, i Tut & Kjørs oppsetning spiller Tuva og Sophie annenhver forestilling) som bor på en bondegård i Kansas USA sammen med hennes tante Em og onkel Henry.

Dorothy drømmer om en bedre tilværelse, og etter å ha blitt slått bevisstløs i en tornado drømmer hun at hunden hennes Toto, gården og henne selv blir sendt til det magiske landet Oz. Der får hun råd om å finne Trollmannen fra Oz som kan hjelpe henne å komme tilbake igjen til Kansas. På veien dit møter hun en blikkboksmann, en løve og et fugleskremsel, som blir med på turen.

Musikken fra filmen ble kjempepopulær, og sangen «Over the Rainbow» fikk Oscar for beste originale sang. Fra 1959 til 1991 ble filmen vist årlig på TV i USA som en tradisjon, og på grunn av dette har den blitt en av de mest kjente filmer igjennom all tid. Filmen og musikalen har stort sett samme manus.

Sanger du får høre i forestillingen er ca 20 kjente nummer hvor blant annet «Over the Rainbow», «Ding Dong The Witch is Dead», «Follow the Yellow Brick Road» / «You’re Off to see the Wizard» og «The Merry Old Land of Oz»kanskje er de mest kjente.  Alle tekstene er selvfølgelig på Norsk, og musikken er “live” med orkester på scenen.

Tut & Kjørs oppsetning er stor. Vi har 36 skuespillere, Regissør Cathrine Larsgaard, Koreograf Ingerid Flåøyen, Musikkansvarlig Øyvind Fossheim, Sangansvarlig Marit Solstrand, Scene og Kostymedesign Lars Kristian Flemmen og sist, men ikke minst, alle foreldre og slektninger som også arbeider for å få dette til foran og bak scenen, stødig ledet av Arne Fiske.

Dette blir bra!

Gled dere! Det gjør vi.

Hilsen Styret i TUT&Kjør